In het zonnige Hedel stond vandaag de Cupkraker tussen de rebellen van Hedel Bier en de ouwe rotten van Leerdam Sport op het programma.

Tijdens de modeshow werden nog een tweetal spelers opgespoord, Tim Kregting bleek net thuis te zijn omdat de taxi te duur naar zijn zin was en d'n keepert van het derde wist niet eens meer dat ie überhaupt was thuisgekomen. Uiteindelijk toch compleet en in de warming up werd al duidelijk dat de talenten er vandaag zin in hadden.

Na onze nieuwe jel: Hop, Hop, Hoppenbrouwers.nl kon er worden afgetrapt. En vandaag werd er afgetrapt door niemand minder dan Prins Bert dun Letste van Perdedurp. In vol ornaad werd de bal in beweging gebracht en een bewogen westrijd was begonnen.

De eerste tien minuten waren op zijn zachts genoemd chaotisch, maar na wat tactische omzettingen kwam de flipperkast onder controle. Dit leverde een veldoverwicht en kansjes op. Na 20 minuutjes was het dan zover, een goede voorzet van onze verjaarde Lars werd overtuigend binnengekopt door Youtroep. Niet veel later ging de bal als een streep tegen de touwen en het was opnieuw onze Bootkampeerder Youtroep. Nog voor de rust maakte dendwaal er nog 3-0 van, nadat hijzelf maar ook de tegenstander in een schijnbeweging trapte kon de bal rustig het hoekje worden ingeschoven.

Met een royale voorsprong gingen de cupfighters naar de thee. Tijdens de thee werd de bus voor de uitwedstrijd in de volgende ronde al besteld, maar de boykes moesten eerst nog even 45 minuutjes aan de bak.

De 2e helft werd het sterke einde van de eerste helft doorgezet. Goed positiespel en ongelukkig balverlies leidde een goede kopgoal van Daniekske in. Waar Ralf de vrijetrap weggaf op eigen 16 meter, kopte niekske deze vrije trap keurig  tegendraads achter Baksteen. Een eigen doelpunt bracht de spanning terug, 3-1. Maar  de talenten bleven rustig, het balletje werd op het gemak rondgespeeld en met een snelle 4-1 van Mitchell zat de westrijd op slot. Hierna volgde nog een polonaise aan om zeep geholpen kansen en uiteindelijk bracht het scheidsie een einde aan een mooie voetbalochtend. Een compliment voor alle betrokken partijen deze ochtend, zowel de rebellen, de tegenstander, het arbitraal trio als het publiek zorgde voor een voetbalochtend zoals deze horen te zijn. Een sportieve westrijd op een zonnige zondagochtend.

Aankomende week zullen de rebellen geen westrijd spelen, wel zijn er enkele trainings activiteiten gepland in Perdedurp en Oeteldonk. Iedereen veel leut mee dun Carnaval.

Alaaf! D'n Razunduh Rieporterttttt


Wist u dat
- Hedel Bier echte cupfighters blijken te zijn.
- Indy kick some asses op zijn weekendje weg.
- Tim niet meer dan 20 euro voor zijn taxi wou betalen, maar uiteindelijk hierdoor ruim 10 euro boete opliep.
- De fans weer in grote getalen langs de lijn stonden.
- Ralf vandaag CVM stond.
- Jeroen en Martin gister zijn afgemaakt met 30 seconds.
- Hedel Bier een trainingskamp heeft gepland in Zwolle!
- Prins Bert dun Letste van Perdedurp een soepele aftrap verzorgde.
- Hedel Bier nog op zoek is naar een mooie tas voor de tenues.