Vanaf het seizoen 2018/2019 zal Sebastiaan Scheij de functie van scheidsrechterscoördinator neerleggen.
Voetbalvereniging Hedel is daarom op zoek naar een nieuwe scheidsrechterscoördinator. Wie hiervoor belangstelling heeft, lid of vrijwilliger, kan reageren op deze oproep, zodat degene nog enkele maanden kan meelopen met Sebastiaan.

De taken van de scheidsrechterscoördinator zijn:
1. Er voor zorgen dat er bij de jeugdteams scheidsrechters aanwezig zijn om de wedstrijden te leiden.
2. Het inplannen van de scheidsrechters in een seizoenschema (3 weken voor aanvang wedstrijden) en dit publiceren op de website.
3. Het begeleiden van (jonge, nieuwe) scheidsrechters.
4. Aangeven als er problemen ontstaan door een tekort aan scheidsrechters.
5. Het actief motiveren van leden om een scheidsrechtersopleiding te gaan volgen.
6. Wijzigingen in spelreglementen en mededelingen die door de bond worden aangegeven doorgeven aan het scheidsrechtersteam.

Verantwoording:
- De scheidsrechterscoördinator legt verantwoording af aan het jeugdbestuur.

Bevoegdheden:
- De scheidsrechterscoördinator mag zelfstandig alle activiteiten ontwikkelen en uitvoeren, die een positieve bijdrage leveren aan de bovengestelde taken.

Communicatie:
- De scheidsrechterscoördinator communiceert met de wedstrijdsecretarissen over veranderingen in het wedstrijdschema en treft maatregelen om de wijzigingen met scheidsrechters door te nemen, zodat de wedstrijden toch van leiding worden voorzien. Hij heeft direct contact met de scheidsrechters.
De tijdsbesteding voor het uitvoeren van deze functie wordt op 1 á 2 uur per week geschat.

Met sportieve groet,

Sebastiaan Scheij