Beste leden/ouders

Zoals u waarschijnlijk al via de media heeft vernomen zijn vandaag de resultaten van het RIVM bekendgemaakt. Conclusie is dat het verantwoord is om te sporten op kunstgrasvelden ingestrooid met rubbergranulaat. Wij als bestuur van vv Hedel hebben gewacht op de uitkomsten van het RIVM. Het RIVM heeft groen licht gegeven dat er gewoon gesport kan worden op ons kunstgrasveld.
De informatie die wij van de gemeente en diverse betrokken partijen hebben gekregen staat hieronder vermeld.

Wij wensen iedereen prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar

Diverse stukken, zie menu "Downloads":

update kunstgras (belangrijke_update.pdf)
gezondheidsrisico's (beoordeling_gezondheidsrisico-s_door_sporten_op_kunstgrasvelden_met_rubber.pdf)
bericht van de KNVB (bericht_van_de_KNVB.pdf)
RIVM-samenvatting (RIVM_onderzoek_publiekssamenvatting.pdf)

Brief van de gemeente Maasdriel:

Sporten op kunstgras kan gewoon

Het sporten op kunstgras met rubberkorrels is veilig. Dat zegt het RIVM na een onderzoek waar minister Schippers om had gevraagd. Op www.rivm.nl is het onderzoek terug te vinden. Op die site staat ook een lijst met veel gestelde vragen en antwoorden. Met vragen kunt u ook bellen naar 0800-0480.

In de gemeente Maasdriel liggen 4,5 kunstgrasvelden die ingestrooid zijn met rubbergranulaat. De velden liggen bij de voetbalverenigingen in Ammerzoden, Hedel en Kerkdriel.

Wethouder Jan-Hein De Vreede: “We hebben steeds gezegd te willen wachten op de uitkomsten van het onderzoek van het RIVM en het advies van de minister. Het onderzoek van het RIVM geeft groen licht voor het kunnen blijven bespelen van de velden, ook in onze gemeente. We zijn blij dat er gewoon gesport kan worden.”